به گزارش ميراث آريا(chtn) ايوب برزگر نژاد عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مازندران در گفتگو با وب دا گفت: ساير علل نارسائي کليه ها شامل بيماري هاي کيستيک، عفونت ها، گلومرولونفريت ها، سنگ ها، تومورها، ضربه ها و تروماهاي وارد به کليه و بيماري هاي مادرزادي و ژنتيکي است.

استاديار دانشکده پزشکي ساري افزود: بسياري از بيماريهاي کليه بدون علامت بوده و در صورت بروز علائم شايد نتوان براي بيماران کاري انجام داد. لذا قبل از آن که کليه‌ها توان موثر خود را از دست بدهند، بايستي دست به کار شد.

وي گفت: افرادي که سابقه فاميلي بيماري کليوي دارند، در صورتي که خود بيمار سابقه بيماري کليوي اعم از جراحي و غير جراحي داشته، افرادي که بيماري قند و فشار خون را در سابقه خود دارند بايد تحت معاينات و ارزيابي دوره اي پاراکلينيکي مثل آزمايشات خون و ادرار و روشهاي مختلف تصويربرداري با نظر پزشک معالج قرار گيرند تا از سطح سلامت عمومي و کليه‌هاي خود با خبر شوند.

اين استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: ساير افراد جامعه که سابقه اي در اين زمينه ندارند نيز بايد حداقل سالانه آزمايشات مربوط به بيماري کليوي را جهت اطمينان از عدم وجود بيماري مخفي انجام دهند.

وي افزود: مصرف متعادل پروتئينهاي حيواني ، کاهش قابل ملاحظه‌ا‌ي نمک در رژيم غذائي و مصرف آب به قدر کفايت و کنترل بيماريهاي زمينه اي مثل بيماري قند و فشار خون و معاينات دوره اي و آزمايشات ساده خون و ادرار، بسياري از بيماريهاي کليوي را قابل علاج و قابل کنترل خواهد کرد./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389082342